HOME
Kamperen
Kinderen/auto

Zuid Limburg
- Wandeling

Frankrijk
- D day.
- Campings onderweg

Spanje
Barcelona

Denemarken

VenetiŽ
Rome
Lissabon
Rostock
Brugge

York
Peak-walks

Vliegvakanties
Zonvakanties
Schaatsen


F R A N K R I J K

Frankrijk blijft ons favoriete vakantieland, maar de laatste jaren slaan we onze vleugels iets verder uit. Frankrijk is zo mooi, kijk bijvoorbeeld eens bij deze Luchtfoto's van Franse kusten.

Op deze pagina vindt U informatie die wij prettig en praktisch vinden en ook voor ons zelf bewaren. Het is een samenraapsel van onze ervaringen. De foto's zijn door ons gemaakt m.u.v de Peage bij LeMans.

Op de eerste plaats raden wij twee forums aan, namelijk
1 Het Hurktoilet van Peter van het Hurktoilet
2 Camping Frankrijk van webmaster Johan.
3 Andere mooie sites zijn: Frankrijkinbeeld .nl

Op de foto hiernaast staat de Russische Kerk in de stad Nice. Geschonken in 1916 door de laatste Russische Tsaar en de enige Russische kerk buiten Rusland.


De Franse snelwegen zijn wat ons betreft de beste van Europa. Eerst een kaartje meenemen, welke je daarna gebruikt om te betalen.
Als je bij een betaalpunt aankomt eerst even goed kijken. Bij een groene pijl zit iemand en kan je contant en CB betalen. Bij de grote letters CB kan je alleen met je creditcard betalen, daar zit (meestal) niemand. En bij CB poortjes is de maximale hoogte 2m10. Eerst je tolvignet en dan je creditcard (met pijl aan de bovenkant en van je af) in de gleuf en klaar.
De Alpen, het machtigste bergmassief van Europa. Bij Chamonix is de Mont Blanc gletsjer 'Mer de Glace' heel mooi toegankelijk. Met het treintje omhoog en wandelend weer omlaag. Overigens is deze gletsjer in goed 15 jaar zeker 30 meter dunner geworden. Je kan er op de Gletsjer wandelen of gewoon genieten van het machtige uitzicht. Ook 's zomers kan je hier skieŽnd aankomen maar dan eerst met de gondel naar boven.
Het Loire gebied is 1 van de topstreken. Elk dorpje heeft zijn kasteel. Van Blois tot Tours staan er hier vele tientallen, allen uit de tijd van de Franse Koningen. TIP: Ga op 14 juli naar Amboise. Het mooiste vuurwerk van Frankrijk.
Op de foto staat het kasteel van chenonceau gebouwd boven de rivier de cher (nabij Amboise) en ook bekend door de lotgevallen van madame Diane de Poitiers.

En hier nog een link voor het Weer in Frankrijk.

De stad Monaco is groots en een bezoek waard.

Wordt vervolgd.